
30 de octubre de 2020 Por Niccolo Panozzo en ECF.COM
Hui els líders europeus de tot el continent han demanat a la UE i a les autoritats nacionals que invertisquen en la revolució ciclista. La Federació Europea de Ciclistes i les Indústries Ciclistes d’Europa van publicar una guia per a ajudar les ciutats a accedir als Fons de Recuperació i Resiliència.
«El ciclisme és, per definició, la millor manera de resoldre el problema de la contaminació a les ciutats. Les inversions en xarxes d’infraestructura per a ciclistes segures i segregades, dins dels Plans Nacionals de Recuperació i Resistència, haurien de ser una tasca evident i sense remordiments».
– Frans Timmermans, Vicepresident Executiu de la Comissió Europea
Aquest és el mantra expressat per Frans Timmermans, Vicepresident de la Comissió Europea, durant l’esdeveniment en línia organitzat el divendres 30 d’octubre de 2020 per la Federació Europea de Ciclistes (ECF) i les Indústries Ciclistes d’Europa (CIE). Alguns líders europeus seleccionats es van unir al Vicepresident de la Comissió Europea en un debat entusiasta i inspirador per aconseguir #MésBicis (#MoreCyling) en la Recuperació Verda a Europa.
Els i les líders de la UE van aprofitar l’impuls per a demanar a Frans Timmermans un canvi més durador cap a l’ús de la bicicleta, que beneficiarà al clima, la salut pública i ajudarà a complir els ambiciosos objectius de l’Acord Verd de la UE. El debat va posar en relleu el compromís i el desig dels consistoris de la UE d’invertir en l’ús de la bicicleta a les seues ciutats.
Per a fer possible una revolució ciclista, s’han d’integrar eficaçment l’ús de la bicicleta en els plans d’acció nacionals. L’ECF i la CIE han creat un conjunt de recomanacions per als plans nacionals de recuperació i resiliència. S’encoratja a qualsevol ciutat, regió o govern europeu a posar-les en pràctica, centrant-se en la infraestructura i en l’accés a la bicicleta.
«L’augment de l’ús de la bicicleta ha d’estar en el centre de tots els plans europeus. En primer lloc, hem d’invertir en infraestructura, per a garantir llocs accessibles per a tota la ciutadania, de totes les edats, per a anar en bicicleta amb seguretat durant tot el recorregut. En tota la UE preveiem que es necessita un mínim de 10.000 milions d’euros per a permetre que més ciutats de la UE es posen al dia amb les mesures aplicades des de març d’enguany en ciutats com París».
Christophe Najdovski, Tinent d’Alcalde de la ciutat de París i President de l’ECF.
«Per a moltes persones a la UE no és assequible ni pràctic tindre una bicicleta hui dia, especialment una e-bike, o una bicicleta de càrrega. L’accés a les bicicletes ha de ser el segon pilar de tot pla nacional de resistència i recuperació. Creiem que totes les ciutats de la UE amb més de 50.000 habitants han de tindre un pla d’ús compartit de bicicletes o bicicletes elèctriques assequibles, i totes les ciutats han de garantir que l’ús compartit de bicicletes arribe a tots els barris».
Tony Grimaldi, Director General de Cycleurope i President de CIE.
Aquest és un punt d’inflexió per a Europa i el ciclisme urbà, què ha demostrat ser una peça essencial en la solució dels desafiaments actuals. Necessitem assegurar-nos que les ciutats europees tinguen suficients fons i recursos per a permetre que #MésBicis sorgisquen a tota Europa.